Sloop Havendreef gestart

HEEMSTEDE De sloop van het Touchdown Center Heemstede - ook wel bekend als het voormalige Zilveren Kruisgebouw - is woensdag 15 november officieel gestart. Naast het gebouw is ook de sloop van de woningen aan de Kanaalweg in volle gang. Dit zijn de eerste voorbereidende werkzaamheden voor de realisatie van de tweede fase nieuwbouwwoningen in project Havendreef Heemstede.

De ontwikkeling van het project Havendreef kent een lange voorgeschiedenis. HBB Groep heeft het toenmalige Zilveren Kruis gebouw in 2005 aangekocht. De gemeente Heemstede heeft dit pand gehuurd tijdens de zomer van 2006 tot voorjaar van 2008. Vervolgens werd het pand ingezet als bedrijfsverzamelgebouw voor kleinschalige en creatieve ondernemingen, genaamd Touchdown Center Heemstede. De plek kent een lange periode van ontwikkelen én herontwikkelen vertelt Martijn van de Poll, directeur HBB Groep. ,,In eerste instantie was het plan om alleen het bestaande pand te herontwikkelen, maar kijkend naar de omgeving en intensief overleg met de buurt en de gemeente Heemstede zou dit een gemiste kans zijn en is uiteindelijk besloten om een aantrekkelijk woon- en verblijfsgebied te gaan ontwikkelen. We zijn ervan overtuigd dat dit een goede zet is geweest. Hier ontstaat met fase 1 nu al een hoog kwalitatieve nieuwe leefomgeving, een nieuw stukje Heemstede. Samen met fase 2 wordt dit een bijzondere en nieuwe woonomgeving omsloten

door water".

In nieuwbouwproject Havendreef is de nieuwe winkel voor dierenspeciaalzaak Heems gerealiseerd. Er worden eengezinswoningen, appartementen, een stallingsgarage en een horecavoorziening gebouwd. Het project is gelegen in het gebied tussen de Havenstraat, het Heemsteeds Kanaal en de Zandvaart. In fase 1 is HBB volop bezig met de afbouw van de eerste woningen.