• Eigen Foto
  • Eigen Foto

Southern Cross vierde bij 'Beste WijnSpijs Restaurants Van Nederland'.

HEEMSTEDE Restaurant Southern Cross (Zandvoortselaan 24) is als vierde geëindigd in de lijst van 'Beste WijnSpijs Restaurants Van Nederland'. Ruim 25.000 wandelaars liepen vorig jaar mee in een WijnSpijs Wandeling in 111 steden. Na de wandeling werd een enquête ingevuld en hieruit werden door de wandelaars uit meer dan 660 hotspots de beste 10 van 2018 gekozen. Southern Cross eindigde op de vierde plek. De Heemsteedse horecagelegenheid is geen onbekende op de WijnSpijs-lijst, want de afgelopen twee jaar werd ook al een plek in de Top 5 bezet. 

Hoe Southern Cross elke keer aan de beste wijn en spijs combinaties komt? De 30-jarige Jennifer werkt al vier jaar voor het restaurant en zorgt samen met de eigenaren, Peter en Natasja, voor de wijnspijs combinaties op de menukaart. Volgens haar heeft het restaurant een bijzonder concept: ,,Bij Southern Cross serveren we onder andere exotisch vlees zoals krokodil, kangoeroe en struisvogel. Dit gecombineerd met invloeden uit de hele wereld en verschillende native ingrediënten maakt dat we een hele originele menukaart hebben. Wat ook bijzonder is, is dat we bij elke gerecht een bijpassende wijn kunnen schenken en dat we een perfecte service heel belangrijk vinden".

Jennifer houdt zelf erg van de Aziatische en Mexicaanse keuken. ,,Door verschillende reizen in Zuid-Oost Azië is vooral de Thaise keuken mijn favoriet. Ik hou van al die verschillende smaken en structuren in een gerecht: zoet, zuur, zout en pittig. Het gerecht Pad Thai met garnalen is één van mijn favorieten". Ook bij Southern Cross doen gerechten die afkomstig uit de zee zijn het erg goed. ,,De soft shell crab is altijd erg populair in het restaurant als het op de menukaart staat. De combinatie van zoet en zuur is erg kenmerkend voor de kookstijl van onze keuken. Veel verschillende smaken op één bord".

Het team doet er alles aan om de klant een zo perfect mogelijke smaakbeleving mee te geven. ,,Voorafgaand proeven we natuurlijk het gerecht met de wijn om te zorgen dat het de beste wijn-spijs combinatie is. Soms wordt het gerecht dan nog een beetje aangepast om het meer bij de wijn te laten passen. Als wandelaars ons dan complimenteren met de combinatie, is het voor ons een mooie dag. Op de dag zelf zorgen we ervoor dat iedereen helemaal op de hoogte is van alle informatie over gerecht en wijn. Ook nemen we nog even met elkaar door hoe je het gerecht het mooist aan tafel kunt vertellen en ook waarom de wijn zo goed bij het gerecht past".

Voor meer informatie: www.southern-cross.nl.