• Spaarnelanden

Spaarnelanden actief in Zandvoort

ZANDVOORT De traditionele nieuwjaarsbijeenkomst van Spaarnelanden had dit jaar een Zandvoorts tintje. Sinds 1 januari is gemeente Zandvoort voor 10 procent aandeelhouder van Spaarnelanden en zijn de 28 medewerkers van de voormalige afdeling Reiniging en Groen officieel in dienst gekomen bij Spaarnelanden. Wethouder Gert-Jan Bluijs van Zandvoort overhandigde symbolisch de sleutel van de Remise - de werklocatie in Zandvoort van de 26 nieuwe collega's - aan Robert Oosting, directeur van Spaarnelanden.

Spaarnelanden is nu verantwoordelijk voor onder meer de afvalinzameling, het beheer en onderhoud van het strand, straten, openbaar groen, speelvoorzieningen, riolering en de bestrijding van gladheid in Zandvoort. De afvalinzameling en het ophalen van grofvuil blijft in ieder geval dit jaar nog gebeuren door GP Groot. De overige werkzaamheden gebeuren door de 26 medewerkers van Spaarnelanden vanuit de Remise in Zandvoort. Voor de inwoners van Zandvoort is de enige verandering dat zij meldingen over de openbare ruimte nu doorgeven aan gemeente Haarlem.

Sinds 1 januari is de ambtelijke samenwerking tussen Zandvoort en Haarlem een feit. Alle Zandvoortse ambtenaren zijn nu in dienst van gemeente Haarlem. Namens de gemeente Zandvoort is de gemeente Haarlem opdrachtgever aan Spaarnelanden voor de werkzaamheden in de kustgemeente. Haarlem is voor 90 procent aandeelhouder van Spaarnelanden. De Haarlemse wethouder Jeroen van Spijk kijkt uit naar de samenwerking in 2018.,,Ik wens de nieuwe medewerkers van Spaarnelanden in Zandvoort een mooie toekomst en hoop dat de wederzijdse kennis en ervaring van toegevoegde waarde zijn in de dienstverlening naar Zandvoort toe". De Zandvoortse wethouder Gert-Jan Bluijs is blij met de samenwerking die tot stand is gekomen. ,,Met haar expertise in duurzaamheid en afvalscheiding kan Spaarnelanden een mooie bijdrage leveren. De medewerkers in de Remise blijven de oren en ogen van Zandvoort en dat is een heel belangrijke rol in de badplaats die jaarlijks 5 miljoen bezoekers trekt".