• Eigen Foto

Sportverenigingen presenteren zichzelf op markt

HEEMSTEDE De Winkeliersvereniging Winkelcentrum Heemstede Raadhuisstraat en Binnenweg (WCH) biedt sportverenigingen zaterdag 31 augustus een podium om zich de hele dag in de winkelstraat te presenteren. De sportclubs kunnen de inwoners van Heemstede deze dag laten kennismaken met hun vereniging en laten zien hoe leuk hun sport is.

Een woordvoerder van de winkeliersvereniging laat weten: "Op 31 augustus is iedereen weer terug van vakantie en gaat het gewone leven weer van start. Wellicht dat er mensen na al het vakantieplezier hebben besloten meer te bewegen, af te vallen of zich aan te sluiten bij een sportvereniging. Dit is dan een mooie gelegenheid om te oriënteren op een nieuwe sport. Daarnaast is het zo dat de meeste verenigingen vlak na de zomervakantie weer van start gaan met het nieuwe seizoen, een goede gelegenheid dus om nieuw in te stromen".

Er is een groot aantal sportclubs op de markt vertegenwoordigd. Een greep uit de aanwezige sportclubs: de fitness clubs HealthclubNU, FIT20 en Fit4Lady, Mom in Balance (bootcamp voor vrouwen), de tennisverenigingen HBC en Merlenhove, Boks Heemstede, MCH Hockeyclub uit Bennebroek, Hwa-Rang Dragon Taekwondo en tal van anderen. Er zijn afwisselend diverse demonstraties op een groot podium. Bezoekers kunnen live kijken naar onder meer boksen, fitness, zwangerschapsbeweging, ballet, taekwondo en gymnastiekdemonstraties. Daarnaast zijn er op diverse plaatsen demonstraties waar men zelf ook actief aan deel kan nemen, zoals bij de tennisvereniging waar iedereen zijn of haar service kan oefenen. En kom kijken naar een boot van de Reddingsbrigade, die aan de Zandvaartkade in het water ligt. Tussen 10.00 en 17.00 uur presenteren meer dan twintig sportclubs zich met demonstraties en informatiekramen aan de Raadhuisstraat & Binnenweg. Het Podium komt op de hoek van de Binnenweg en Julianalaan voor de Gall&Gall. De demonstraties zijn vooral op het Middenplein van de Binnenweg.