• De meiden gaan de uitdaging aan op de stormbaan

  Ellen Toledo
 • Ellen Toledo
 • Ellen Toledo
 • Wafels en bananen bakken op het kampvuur

  Ellen Toledo
 • Ellen Toledo
 • Met bamboestokken de letters W.A.B.O maken

  Ellen Toledo

Stoere meiden laten zich uitdagen bij Wabo

HEEMSTEDE Om meiden uit Heemstede en omgeving kennis te laten maken met allerlei activiteiten die binnen de scouting gedaan worden, hield Scouting Wabo zaterdag 15 september voor de derde keer een Girl Power Event, een gratis buiten evenement voor meiden tussen de zeven en achttien jaar.

Ellen Toledo

Scouting Wabo is een meidengroep gevestigd in het Groenendaalse Bos. Van 13.00 tot 16.00 uur konden stoere meiden vanaf zeven jaar samen met leeftijdsgenoten bewegen en sporten in de buitenlucht. Vorige week was het nog even spannend, toen de regen met bakken uit de hemel viel, maar gelukkig waren de weersomstandigheden prima, de zon scheen en het was droog. Het thema van de middag was 'Laat je uitdagen' en dat was te zien. De hele middag draaide het om sport, spel en veel gezelligheid met elkaar. Zo kon er een spannend potje flessenvoetbal gespeeld worden, dat er af en toe behoorlijk fanatiek aan toe ging. Degene die na afloop van de wedstrijd het meeste water in zijn fles had, was de winnaar. Anderen gingen de uitdaging aan op een survival parcours. Ze moesten op een stormbaan klimmen, er vanaf springen en door legernetten kruipen.

De vrijwilligers van de scouting hielden daarbij een oogje in het zeil. In het clubhuis werd een fotobooth gehouden terwijl anderen bezig waren om met grote bamboestokken de naam Wabo op de grond te schrijven. Om de lekkere trek te stillen was er een heus kampvuur waarmee wafels of bananen gebakken konden worden. Er was veel belangstelling voor het Girl Power Event, ook van ouders en kinderen afkomstig uit het buitenland, die sinds kort in Heemstede of omgeving zijn komen wonen. Renske van Assema (teamleidster Scouting Wabo): ,,Er hebben zich ongeveer veertien meisjes aangemeld die met hun ouders kwamen kijken. De reacties waren positief en iedereen was enthousiast over deze mooie plek in het Groenendaalse Bos''. Van Assema benadrukt dat de meidengroep niets onder doet voor het programma van de jongensgroep en gewoon meedoet met alle wedstrijden in de regio.