• Ellen Toledo
 • Snuffelen langs de kraampjes op zoek naar mooie brocante

  Ellen Toledo
 • Kaasfanaten konden de smaak van échte boerenkaas proeven,

  Ellen Toledo
 • Harald Timmer, schrijver van de kinderboeken ''Het Wiebelmannetje - , bezig met een tekening

  Ellen Toledo
 • Ellen Toledo
 • Ook voor zuivere cosmetica op natuurlijke basis kon men op de markt terecht

  Ellen Toledo
 • De porceleinen huisjes op een tegel van Alexandra Breeze

  Ellen Toledo

Struinen tussen brocante

HEEMSTEDE Wie op zoek was naar mooie brocante of heerlijke streekproducten, kon afgelopen zaterdag terecht op de Streek- en Brocantemarkt in Heemstede. Op het brede gedeelte van de Binnenweg stonden tientallen standhouders in kraampjes met mooie en exclusieve curiosa, kunst, zeldzame boeken, sieraden, aardewerk, tin, schilderijen en verzamel- en streekproducten.

Het aanbod was gevarieerd en er was voor iedereen wel iets te vinden. Het weer zat helaas niet echt mee en een groot gedeelte van de dag regende het, waardoor de markt niet zo druk bezocht werd als andere jaren.

Beeldend kunstenaars Jan en Carina Westerhof staan al voor het derde jaar op de brocante markt in Heemstede met hun bronzen kunstwerken, die elk jaar veel belangstelling trekken. Het motto van Jan en Carina is, dat kunst betaalbaar moet blijven, zodat iedereen van een leuk stukje kunst kan genieten. Keramiek kunstenaar Alexandra Breeze toonde porseleinen huisjes op een tegel, die zij ontwerpt vanaf een foto. Hoewel de huisjes op elkaar lijken zijn ze allemaal verschillend met een eigen karakter. Haar man laat met een voorbeeld zien hoe dit proces werkt en vertelt hoe de huisjes aan hun blauwe kleur komen, Harald Timmer, de schrijver van de kinderboeken ''Het Wiebelmannetje", maakte ter plekke een tekening en signeerde op aanvraag zijn boeken.

Behalve kunst en brocante waren er ook veel streekproducten zoals biologische en ambachtelijke kruidenthee met bloemen en eetbare bloemen als toevoeging aan een kruid. Kaasfanaten konden de smaak van échte boerenkaas proeven, die rechtstreeks van de lokale boer thuisbezorgd kan worden.

Ellen Toledo