• Eigen Foto

Theeconcert met Septentriones in Oude Kerk

HEEMSTEDE Onder auspiciën van de 'Stichting De Oude Kerk' wordt iedere derde zondag van de maand een gratis toegankelijk theeconcert gegeven in de aan het Wilhelminaplein gevestigde Oude Kerk. Zondag 17 februari wordt er van 15.00 tot 16.00 uur opgetreden door het blazersensemble Septentriones.

Als eerste brengen zij van A. Dvorák een serenade voor blaasinstrumenten, cello en contrabas in d-klein Op 44, gevolgd door de Serenade no.2 in A, op 16 van J. Brahms. De bezetting van deze tweede serenade is opmerkelijk: naast het dubbel blaaskwintet, zijn er uitsluitend lage strijkers, altviool, cello en contrabas. Violen ontbreken, waardoor alles op melodisch gebied door de blazers gebeurt, wat een zeer specifieke klankkleur geeft.


Herman Draaisma is deze middag de dirigent. Herman is sinds 2007 vaste dirigent van het ensemble en is als klarinettist in vaste dienst van het Nederlands Philharmonisch orkest en het Nederlands Kamerorkest.
De naam Septentriones (Latijn)staat enerzijds voor het sterrenbeeld van de Grote Beer en anderzijds voor het Noorden of de Noordenwind. Deze naam is gekozen omdat vrijwel alle leden uit Noord-Holland komen.

Voor meer informatie: www.pknheemstede.nl