• Picasa

Theeconcert met strijkers in de Oude Kerk

HEEMSTEDE In de Oude Kerk aan het Wilhelminaplein wordt zondag 19 november vanaf 15.00 uur een theeconcert gegeven. Er wordt opgetreden door het Strijkersensemble Kennemer Consort, onder leiding van Jean Pierre Gabriël.

Het Strijkersensemble Kennemer Consort brengt tijdens het theeconcert een uur lang bekende en onbekende bewerkingen voor strijkers ten gehore. Onder andere van Josquin Desprez, een bewerking door Freek Hoek met de titel : Domenico Obsecro. Verder wordt het Concertino nr.1 van Unico Wassenaar gespeeld en een concert voor altviool van Leo Smit. Hierbij is een grote rol weggelegd voor soliste Sophie Mettefeu. Tot slot staat er een sonata for strings van Wim Zwaag op het programma. Al met al een zeer divers programma met een grote rol voor Hollandse meesters.

Het Kennemer Consort is een strijkersensemble van enthousiaste amateurs uit de regio Kennemerland en vlak daarbuiten. Het Consort kan het beste gekenschetst worden als een club van vrienden van vrienden die het leuk vinden om met elkaar muziek te maken. In 1990 namen Agnes Grond en Steef Volp het initiatief voor de oprichting van een strijkersensemble, dat op 24 april 1991 haar eerste concert gaf olv Jeroen Vermeulen. In 1992 werd de Stichting het Kennemer Consort opgericht. Het Consort komt twee keer per jaar bijeen. In het najaar wordt een concert gegeven, waarvan het programma in een tiental repetities op de woensdagavond en een repetitie op zaterdag wordt ingestudeerd. In het voorjaar wordt altijd een speciale activiteit georganiseerd, bijvoorbeeld een studieweekend of een lang weekend naar Frankrijk.

Het theeconcert is gratis toegankelijk, maar bij de uitgang wordt wel een collecte gehouden om de kosten te kunnen dekken. De resterende opbrengst wordt benut voor de Instandhouding van de Oude Kerk. Na afloop is er onder het genot van koffie, thee en gebak een gezellig samenzijn in de Pauwehof.