• Boekhandel Blokker

Thomas Verbogt te gast bij boekhandel Blokker

HEEMSTEDE Schrijver Thomas Verbogt is donderdag 2 november vanaf 20.00 uur te gast bij boekhandel Blokker, gevestigd aan de Binnenweg 138. hij wordt hier geïnterviewd over zijn nieuwe roman 'Hoe alles moest beginnen'. Dit boek verscheen in september.

Thomas en Licia gaan als kinderen met elkaar het verzonnen leven aan, want het echte leven vertrouwen ze niet. Aan hun tijd samen komt abrupt een einde. Ze moeten elkaar loslaten, maar kunnen dat niet. De lezer volgt Thomas en Licia daarna als twintigers, veertigers en zestigers. Zij blijven verbonden, ook als zij elkaar jaren niet zien. Toch zal het bijna een leven lang duren voordat Thomas begrijpt wat haar voorgoed veranderde. Hoe alles moest beginnen is een indrukwekkende roman over de liefde, de tijd, en de kracht van het verzinnen.

Verbogt (1952) debuteerde in 1981 met de verhalenbundel 'De Feestavond'. Sindsdien schreef hij vele romans, verhalenbundels en toneelstukken. Met zijn oeuvre groeide ook zijn publiek. Lange tijd was hij een zeer gewaardeerd auteur maar toch relatief onbekend, maar al een paar jaar behoort hij tot 'de eredivisie van de Nederlandse literatuur', aldus Pieter Steinz van NRC Handelsblad. Waar Verbogt vooral om geprezen wordt is zijn melancholieke en lichte toon en zijn filmische manier van vertellen. Ook met zijn humoristische korte verhalen bindt hij veel lezers aan zich.

Voor zijn vorige roman 'Als de winter voorbij is' stond Verbogt op de shortlist van de Libris Literatuurprijs 2016 en ook op de shortlist van de Boekhandelsprijs 2016. De entree voor de bijeenkomst bedraagt 5 euro. Reserveren kan via info@boekhandelblokker.nl of 023-5282472.