• Een kleine twintig horecagelegenheden presenteren uiteenlopende lekkernijen.

    Eigen Foto

Tiende editie van Zandvoort Culinair

ZANDVOORT Liefhebbers van lekker eten en drinken zijn van vrijdag 22 tot en met zondag 24 juni aan het goede adres in het centrum van Zandvoort. Hier wordt de tiende editie van Zandvoort Culinair gehouden en ook dit jaar doet er weer een keur van lokale horeca-ondernemers aan het festijn mee, die dit weekend hun beste gerechten aan het publiek voorschotelen. Vrijdag van 17.00 tot 22.30 uur, zaterdag van 16.00 tot 22.30 uur en zondag van 15.00 tot 21.30 uur.

De festiviteiten zijn geconcentreerd rondom het Gasthuisplein, waar horecazaken als Thalassa, 't Wapen van Zandvoort en De Drie Aapjes een diversiteit aan gerechten aanbieden. Dat Zandvoort bekend staat om haar vis moge duidelijk wezen en daar speelt Thalassa op in met haar gerechten. Oesters, gerookte zalm met aardappelsalade, haring met biet en voor de vegetariërs een zeewierburger, het staat dit weekend op het menu van het strandpaviljoen. 't Wapen van Zandvoort gaat voor een traditioneler menu met zaken als een licht pittig avocadosoepje, carpaccio proscuitto en een proeverij van bitterballen. Liefhebbers van vlees kunnen aan het trekken komen bij De Drie Aapjes met spare ribs, crispy chicken en een hamburger met cheddar en bacon op het menu. Overigens kunnen ook vegetariërs op Zandvoort Culinair genieten, want wat te denken van gerechten als een vegaburger met gegrilde groenten, Lasagne vegetariano, een fondue van cheddar of oude kaas en cheesecake of chocolade brownies toe. In totaal zijn er een kleine twintig horeca-ondernemers bij Zandvoort Culinair betrokken. Een compleet overzicht van de menu's is te vinden op culinair-zandvoort.nl/nl/deelnemers/

Alle gerechten en drankjes dienen het hele weekend betaald te worden met Scharrekoppen. Een Scharrekop is een euro waard en een gerecht kost hooguit zes Scharrekoppen. De munten worden per tien stuks verkocht.

Ieder jaar wordt er een goed doel gesteund met de opbrengst van Zandvoort Culinair. Dit jaar is dat Zandstroom. Dit ontmoetingscentrum is ruim vijf jaar gevestigd in Zandvoort en richt zich op activiteiten voor broze ouderen van 65 tot en met 99 jaar, waarvan velen met een haperend brein. Iedere dag doen er ongeveer twintig senioren aan de activiteiten van Zandstroom mee.