• Eigen Foto

Typisch Heemstede in maart te zien op televisie

HEEMSTEDE Lucinda Kuik-van Den Bos is binnenkort in de rol van trouwamtenaar te zien in de tv-serie 'Typisch Heemstede'. Dinsdag 8 januari had ze de vijfde en laatste opnames voor deze serie.

Die serie, die vanaf 4 maart drie weken lang van maandag tot en met donderdag vanaf 19.15 uur te zien is op NPO2, volgt niet alleen Lucinda Kuik-van Den Bos. Diverse 'gewone' Heemstedenaren worden in hun doen en laten gevolgd. Want het format van 'Typisch' is juist dat gewone mensen aan het woord komen en dat hun leven in beeld wordt gebracht. Diverse plaatsen zijn Heemstede al voorgegaan. Zo kan men op Uitzending Gemist bijvoorbeeld onder andere nog kijken naar Typisch Klarendal, Typisch Bloemenbuurt, typisch Katwijk en Typisch Tuinzigt.

Voor Kuik-van den Bos waren de opnames een zeer bijzondere ervaring omdat ze met haar functie van trouwambtenaar een droom uit heeft laten komen. En die droom wordt nu dan ook nog op televisie uitgezonden. Ze laat hierover weten: ,,Het was in 2001 dat ik een 'Aha- Erlebniss' had toen ik een bruiloft bijwoonde en de trouwambtenaar de ceremonie zo goed voltooide (met veel humor) dat ik dacht: dat wil en kan ik ook. Vervolgens had ik dat weer toen ik in 2007 mijn vriendin Bernadette Rombach trouwde. Alles deed ik, behalve het officiële gedeelte) en iedereen enthousiast reageerde. Toen de trouwambtenaar vervolgens vroeg of ik zijn collega wilde worden, werd ik nog enthousiaster, maar ik vond Den Haag te ver weg. Uiteindelijk heb ik een open sollicitatie naar de gemeente Bloemendaal gestuurd (waar ik ruim 17 jaar heb gewoond), maar toen hadden ze op dat moment geen trouwambtenaar nodig. Gelukkig mocht ik jaren later op gesprek en werd ik aangenomen".