• Ellen Toledo
  • Ellen Toledo
  • Ellen Toledo
  • Ellen Toledo
  • Ellen Toledo
  • Ellen Toledo
  • Ellen Toledo

Uniek evenement met Sint op het dak

HEEMSTEDE De ondernemersvereniging Jan van Goyenstraat organiseert diverse grote evenementen, die bezoekers trekken uit de wijde omgeving. Sinterklaas staat al vele decennia op het dak, een familiefeest van generatie op generatie. Zaterdag 25 november was het weer zover. De hele dag lopen er Pieten in de winkelstraat om snoepgoed uit te delen.

Rond 16.30 uur komt de bus met de Pietenband De Zotte Zwanen de straat in rijden en dan begint het feest pas goed. De weersomstandigheden zijn gelukkig perfect, het is droog ondanks dat het een paar uur tevoren nog plensde van de regen. Het is wel koud maar daar hebben de Pieten van de Pietenband wel een oplossing voor. Tijdens het wachten op de Sint vermaken zij jong en oud met een muzikaal optreden en zorgen zij ervoor dat iedereen warm blijft, want iedereen springt en danst mee op de sinterklaasliedjes die gezongen worden. Om half 6 verschijnt Sinterklaas op het dak.

De Sint verwelkomt hij alle kinderen, papa's, mama's, opa's, oma's en andere belangstellenden. ,,Het ziet er van boven zo gezellig uit, ik krijg er gewoon kippenvel van. Niet van de kou, maar door het enthousiasme van jullie allemaal". Paul Reder van Proeflokaal de Groene Druif: ,,De opkomst is nog groter dan voorgaande jaren, er zijn zeker 1.200 bezoekers uit de regio Heemstede en ver daar buiten om dit kinderfeest te vieren. We zien alleen maar blije kindergezichtjes, een Sinterklaasfeest zoals het bedoeld is. En we hebben enorm veel geluk met het weer". Sint op het Dak is al zeker 50 jaar een begrip in Heemstede en omstreken en wordt ieder jaar georganiseerd door alle ondernemers van de Jan van Goyenstraat.