• Cabaretier Martijn Koning maakt er een echte beestenboel van.

    Merlijn Doornernik

Van beestenboel tot pianospel bij Podia Heemstede

HEEMSTEDE Podia Heemstede heeft voor komend weekend twee bijzondere activiteiten op het programma staan. Vrijdag 9 november geeft cabaretier Martijn Koning een try-out van zijn nieuwe show 'Koning van de dieren' in De Luifel (Herenweg 96) en zaterdag 10 november geeft Iris Hond een theaterconcert in de aan het Wilhelminaplein gevestigde Oude Kerk. Beide voorstellingen beginnen om 20.15 uur.

Martijn is de koning van de dieren in zijn nieuwe theatershow. Dieren speelden altijd al een grote rol in de shows van Martijn Koning, maar nu is het echt tijd om een volledige show te wijden aan onze beste vrienden. Honden, katten, olifanten, haaien, parkieten, naakte molratten en natuurlijk mensen. Alle dieren komen langs. Verwacht veel snelheid, veel grappen, veel absurdisme, veel Martijn Koning en vooral veel dieren.

In het theaterconcert 'Bewogen' vertelt de eigenzinnige pianiste Iris Hond wat haar heeft geïnspireerd dit unieke album te maken: een boeiende en ontroerende vertelling over het leven van een opmerkelijke vrouw, die kracht, hoop en liefde put uit muziek. Bovendien is Hond begaan met het lot van minderbedeelden. Met haar bezielde spel weet ze hen voor even boven hun dagelijks leven uit te tillen. Een adembenemende avond waarin Chopin en Rachmaninov worden afgewisseld met haar eigen composities en korte verhalen uit haar leven. Iris Hond (1987) slaagde cum laude aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Met haar 'vliegende vleugel' bracht ze wereldwijd mensen op straat in vervoering met haar pianospel. Ze is bekend als ambassadrice van 'Aangenaam Klassiek en als huispianiste van het programma 'De Tiende van Tijl'.

Kaarten voor beide voorstellingen kunnen gekocht worden via www.podiaheemstede.nl.