• Oratoriumkoor Bennebroek is een van de vele verenigingen die zich komend weekend presenteert tijdens het Lentefestival.

    Eigen Foto

Van klassiek concert tot tapas maken op Lentefestival

REGIO Het bruist van cultuur in de Bloemendaalse dorpen. Dat wordt van 17 tot en met 19 mei duidelijk tijdens de eerste editie van het Lentefestival. In Vogelenzang, Bennebroek, Bloemendaal en Overveen staan het hele weekend diverse culturele activiteiten op het programma. Een compleet overzicht van het gehele programma is te vinden op www.bloemendaal.nl/lentefestival. De Heemsteedse Courant licht een aantal activiteiten uit.

In de Pauwkerk in Bennebroek (Binnenweg 67) vindt de komende maanden de concertreeks 'Club Classique' plaats en zaterdag 18 mei is er vanaf 20.00 uur vast een voorproefje met een optreden van Jeannette van Schaik (sopraan), Myrthe Helder (viool), Sjaan Oomen (viool), Anna-Magdalena den Herder (altviool) en Leonard Besseling (cello). Zij spelen onder andere Mascagni: intermezzo uit de opera 'Cavalleria Rusticana', C. Debussy: strijkkwartet in g-mineur, op. 10 en G. Puccini: 'Senza Mamma' uit de opera 'Suor Angelica'. Kaarten kunnen besteld worden via www.caprera.nu.

Tieners van 10 tot en met 18 jaar kunnen zaterdag 18 mei van 14.00 tot 17.00 uur in het Vogelenzangse dorpshuis (Henk Lensenlaan 2A) terecht voor een Spaanse middag. Ze kunnen de rodeostier bereiden en meedoen aan de workshop tapas maken. Hiervoor moeten ze zich wel vooraf opgeven via natascha@welzijnbloemendaal.nl. Deelname is gratis.

De Historische Vereniging Heemstede-Bennebroek verzorgt zaterdag 18 mei om 13.30, 14.30 en 15.30 uur een rondleiding over het terrein van de voormalige psychiatrische inrichting Park Vogelenzang. Startpunt is de Carré (tussen de oude gebouwen op het terrein). Deze middag treedt om 13.00 uur en 14.00 uur de Big Band van Muziekvereniging Kunst na Arbeid (KNA) op, in of vóór de kerk op het terrein (Carré).

Muziekliefhebbers kunnen zondag 19 mei vanaf 14.00 uur ook terecht bij Panneland, waar Jachthoornblazersgroep Panneland een optreden geeft, of zaterdag 18 mei vanaf 16.00 uur in 't Trefpunt in Bennebroek (Akonietenplein 1), waar Oratoriumkoor Bennebroek onder andere werk ten gehore brengt van GF Händel, G. Fauré en G. Rosinni.

De meeste activiteiten zijn gratis bij te wonen. Kijk voor meer informatie op www.bloemendaal.nl/lentefestival.