• Eigen Foto

Van Streek en Rabobank samen op Kerstmarkt Haarlem

HEEMSTEDE/HAARLEM Zaterdag 8 en zondag 9 december staat lokale coöperatie Van Streek op de Kerstmarkt in Haarlem (in de Kruisstraat) met haar lokale producten in de no-food waste truck van Rabobank Haarlem. De vijftien aangesloten food-ondernemers in Van Streek maken onderdeel uit van de Heemsteedse coöperatie HeemSteeds Duurzamer.

Alexander Westerwoudt, Rabobank, over de samenwerking tussen de bank en de coöperatie op de Kerstmarkt: ,,De samenwerking met Van Streek bestond al. Op 10 oktober hebben we tijdens Dag van de Duurzaamheid ook samen op de markt in Heemstede gestaan. Dat beviel zo goed dat we dit nogmaals samen oppakken. Nu met een nog groter publiek in aanloop naar de sfeervolle feestdagen, waar je best wat kritischer mag nadenken over wat je allemaal gaat eten. Vanuit de bank geven we aandacht aan voedselverspilling vanuit onze opvallende no-foodwaste truck. Van Streek biedt haar lokale en (h)eerlijke producten aan, die zijn geproduceerd met oog voor mens, dier en planeet".

Karen Verduijn, ondernemer in Van Streek en secretaris van HeemSteedsDuurzamer, vult aan: ,,Tijdens de feestdagen gaat duurzaam, eerlijk en lokaal geproduceerd voedsel vaak ten koste van overdaad. Door bewust in te kopen, bijvoorbeeld bij ons of andere lokale initiatieven of ondernemers, maak je werk van korte ketens, een lagere milieuvoetafdruk en ondersteun je de lokale economie. Bij Van Streek vinden we ook het welzijn van dier en planeet nog eens erg belangrijk. En door gericht in te kopen, voorkom je voedselverspilling. Een mooie combinatie vinden wij".

Voor meer informatie: www.vanstreek.nl en www.rabobank.nl