• Archief

Veel auto's aan Eikenlaan bekrast

HEEMSTEDE Heel wat bewoners van de Eikenlaan en omgeving stond de laatste tijd een vervelende verrassing te wachten: een fikse kras op de auto. In totaal werden de laatste weken, voor zover bekend, zeventien auto's van een fikse kras voorzien door een of meerdere onverlaten.

Volgens Buurtgenoten Binnenweg Oost (BBO) vinden de incidenten sinds juni plaats en vormen de krassen een aardige schadepost voor de buurtbewoners. Tussen de 300 en 1500 euro per auto. Reden genoeg voor veel bewoners om hun auto maar ergens anders te parkeren. De BBO betreurt de incidenten en wil er een gezamenlijke zaak van maken, om er zo voor te zorgen dat er een oplossing zal komen. De BBO roept alle gedupeerden dan ook op om aangifte bij de politie te doen.

Om verder bekrassen van auto's tegen te gaan, is een actie opgezet. Met een groepje buurtbewoners wordt gesurveilleerd om te kijken of er nieuwe schadegevallen zijn. Mocht er een nieuwe kras ontdekt worden, wordt er een briefje op de voorruit achter gelaten. Op het briefje staat een oproep aan de buurtbewoners om ook actie te ondernemen. 

Voor meer informatie over de BBO: http://www.buurtgenoten.com