• Archief

Veel parkeerplaatsen in Zandvoorts centrum weg

ZANDVOORT Door de nieuwbouw van het Louis Davids Kwartier en het nieuwe museum gaan er tijdelijk veel parkeerplaatsen verdwijnen. Dit komt omdat de vrachtwagens, die de bouwmaterialen aanleveren, anders niet in de kleine straatjes kunnen manoeuvreren. Er worden 43 nieuwe woningen gebouwd. Deze woningen krijgen een parkeerplaats op hun eigen terrein.

Bewoners van het gebied en de aangrenzende smalle straten Koningstraat, Willemstraat en Kanaalweg kregen op 1 mei een brief waarop de aanvang van de bouw aangekondigd wordt. De volgende dag wordt er al begonnen de grond bouwrijp te maken. Omdat er nog geen alternatieve parkeerplaatsen zijn aangeboden, maken veel bewoners zich zorgen.

Marco Gilian bewoner van de Louis Davidsstraat en Rob Knauf, die in de Koningstraat woont, zijn daarom een petitie gestart. ,,We hebben geprobeerd de gemeente te bellen," zegt Gilian. ,,Het duurt minstens tien minuten voor je iemand aan de lijn krijgt. Het enige antwoord dat je dan krijgt is dat er naar een oplossing wordt gezocht. Daarom zijn we een petitie gestart. Tenslotte zijn de bouwplannen voor het Louis Davids Kwartier en het museum al enige tijd bekend. Door deze petitie willen we onze frustratie over het wanbeleid van de gemeente kenbaar maken. We eisen dat de gemeente deze maand met een oplossing komt".

Volgens wethouder Gert Toonen verdwijnen er door de bouw ongeveer zestig plaatsen. ,,Daar zal een tijdelijke oplossing voor worden gezocht. De bewoners die op deze plaatsen parkeren laten we met hun bewonerspas tijdelijk parkeren in de parkeergarage van het LDC. Wel zullen er na de bouw een aantal plaatsen verdwijnen. Dat zijn de helft van de plaatsen op het zwarte veld en een paar plekken in de Koningstraat. Die problematiek wordt meegenomen in het nieuwe parkeerplan, die het nieuwe college in participatie met de bewoners gaat maken".