• Veerle en Benjamin zwemmen mee tijdens de 11stedenzwemtocht.

    Esther Waterham-van Popta

Veerle en Benjamin uit Heemstede zwemmen mee met Maarten van der Weijden

HEEMSTEDE Op initiatief van Veerle (8 jaar) gaan zij en haar broer Benjamin (10 jaar) uit Heemstede op zaterdag 22 juni in Stavoren 500 meter mee zwemmen met Maarten van der Weijden tijdens de 11stedenzwemtocht, om zo veel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar kanker. 

De kinderen vinden het belangrijk dat meer mensen met kanker beter worden en dat ze weer lekker kunnen sporten zoals zij dat ook kunnen doen. De kinderen begrijpen dat onderzoek belangrijk is voor de behandeling van kanker.

"Een aantal jaar geleden is een juf van de BSO overleden aan kanker en ook hun grootvader is overleden aan een vorm van kanker", aldus de moeder van de kinderen. 

TUSSENSTAND Het bedrag dat de kinderen met hun zwemtocht nu al opgehaald hebben staat op 91 euro. Via www.11stedenzwemtocht.nl kan er gedoneerd worden. Of zoek op 'Veerle en Benjamin'.

WATERKWALITEIT GOED Tijdens de vorige poging van Van der Weijden werd tot zijn telerustelling op het laatste moment bekend dat de andere zwemmers niet met hem mee mochten zwemmen vanwege een poep-bacterie die in het water zat. Dat is deze keer gelukkig niet aan de orde, volgens het waterschap in Friesland is de waterkwaliteit goedgekeurd.

De olympisch kampioen op de 10 kilometer van 2008 in Peking doet de komende dagen voor de tweede keer een poging zijn Elfstedenzwemtocht te voltooien. Vorig jaar strandde hij na 163 kilometer. Hij gaat vrijdag rond 17.30 uur het water in.