• Fix Media

Nieuwe schaaklessen voor kinderen

REGIO Schaken is niet alleen goed voor kinderen, het is ook nog eens leuk. Om deze sport te promoten onder de jeugd, geven trainers van de stichting Buurtschaak meerdere keren paar jaar schaaklessen in Haarlem, Heemstede en Bloemendaal. Binnenkort gaan er nieuwe lessen van start. 

Inmiddels heeft Buurtschaak meer dan negenhonderd kinderen leren schaken. Schaken is goed voor kinderen maar ook heel leuk. Inmiddels hebben al meer dan negenhonderd kinderen leren schaken in Haarlem, Heemstede en Bloemendaal door de schaaktrainers van stichting Buurtschaak. Vanaf februari begint er weer een nieuwe serie schaaklessen voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. In zestien lessen leren kinderen de basisregels van het schaken, ze krijgen een schaakboek, toegang tot een schaakapp om ook thuis te oefenen en eindigen met een officieel diploma van de schaakbond.

Dankzij giften van stichtingen en particulieren is de eigen bijdrage beperkt tot 60 tot 70 euro per kind. De lessen zijn altijd van 15.30 tot 16.30 uur, op maandag in Heemstede in de Nicolaas Beetsschool en in Bloemendaal in de Theresiaschool, op woensdag in Haarlem in de Bos en Vaartschool, op donderdag in de Kleverparkschool en op vrijdag in de Koningin Emmaschool. Daarnaast zijn er de komende weken verschillende schaaktoernooien voor kinderen, ook voor beginners.

Zondag 2 februari wordt er in het Kennemer Sportcenter het schoolschaaktoernooi van Haarlem en omgeving gespeeld waar teams van de basisscholen strijden om het kampioenschap van de regio. Dit toernooi wordt gespeeld in teams van vier spelers per schoolteam. Aanmelden voor alle activiteiten kan via www.buurtschaak.nl.