• Eigen Foto

Sinterklaas vereert VEW met een bezoek

HEEMSTEDE Op de velden aan de Sportparklaan heerste woensdag 27 november een opgewonden spanning. Volgens een jonge VEW-er komt dat desgevraagd omdat Sinterklaas zo langskomt. "Volgens mij moet er gewoon getraind worden", probeert de trainer, maar van een gewone training komt het natuurlijk nooit. Verwachtingsvolle blikken worden naar de ingang van het sportpark geworpen.

Dan is het tijd om naar binnen te gaan. Zou de Sinterklaas stiekem al binnen zijn? Er wordt in alle hoeken van de kantine gezocht naar de goedheiligman. Dan schijnen er blauwe zwaailichten door de ruiten en staat er een ambulance voor de deur. Sinterklaas bleek zijn paardje Ozosnel vrijaf gegeven te hebben en voor een ludiek ander vervoermiddel gekozen te hebben voor hemzelf en zijn pieten.

De jonge talenten van VEW dansten en zongen samen met de Pieten dat het lieve lust was en de Sint had voor alle leeftijdscategorieën een mooi verhaal in zijn grote boek staan. Uiteraard had Sinterklaas voor alle kinderen een mooi cadeau meegenomen.

Alsof dit nog niet genoeg was bleek de Sint voor de mini's nog een speciale verrassing te hebben. In speciale pietenoefeningen werden de mini's getraind om echte voetbalpieten te worden. Om te kijken of de VEW-ers netjes over de dakrand konden lopen en cadeautjes in de schoorsteen konden gooien had de Sint twee Pieten achtergelaten. De Pieten zagen dat het dolle boel was, maar ook dat de mini's heel goed hun best deden. Het kon dan ook niet anders dan dat de Pieten voor iedere mini een heus Pietendiploma hadden. Al met al een geslaagde Sinterklaasweek.