• Archief

Opening StationsHuiskamer en watertappunt station Heemstede-Aerdenhout

HEEMSTEDE Wethouder Nicole Mulder en regiodirecteur NS Irma Winkenius openen vrijdag 8 november om 8.30 uur de nieuwe StationsHuiskamer. De afgelopen weken is de voormalige Kiosk omgebouwd.

Vanaf vrijdag kunnen reizigers hier terecht voor drankjes, broodjes en snacks. Daarnaast is het een plek waar reizigers prettig kunnen wachten met actuele reisinformatie. Er zijn extra stopcontacten en gratis Wifi om bijvoorbeeld een mobiele telefoon op te laden of even te werken of te studeren. Met de StationsHuiskamer speelt NS in op de behoefte van de reiziger om ook op een klein station op een prettige plek te verblijven. De medewerkers van de voormalige Kiosk zijn nu gastvrouwen en gastheren van de StationsHuiskamer en een belangrijk aanspreekpunt voor de reiziger. De afgelopen weken is aan de Roemer Visscher-zijde een watertappunt geplaatst in samenwerking met Waternet. Met dit initiatief wil NS het drinken van kraanwater en het hergebruik van waterflessen stimuleren en daarmee ook direct bijdragen aan het verminderen van zwerfafval.

De StationsHuiskamer en het gratis watertappunt zijn een initiatief van NS om lokaal het serviceniveau voor de reiziger van deur-tot-deur te optimaliseren. Dit jaar zijn/worden zo'n 30 Kiosken omgebouwd naar een StationsHuiskamer op met name kleinere stations door heel Nederland. Daarnaast kunnen reizigers en inwoners ondertussen gratis en duurzaam water tappen bij circa 200 watertappunten bij stations.