• Gerrit Serne

Werkzaamheden aan station Zandvoort gestart

ZANDVOORT In september zijn afspraken gemaakt om Zandvoort beter bereikbaar te maken door een groter beroep te doen op de spoorverbinding tussen Haarlem en Zandvoort. Om in de zomermaanden en op piekdagen reizigers veilig en vlot van het station gebruik te laten maken, zal ProRail de komende maanden enkele aanpassingen aan het station uitvoeren. Deze week is gestart met de voorbereidende werkzaamheden. 

De belangrijkste aanpassing is de aanleg van een extra perron, dat in april 2020 klaar zal zijn. In december zal ProRail starten met enkele voorbereidende werkzaamheden, namelijk het verplaatsen van de fietsenstalling en het inrichten van een bouwplaats.

Als eerste wordt de fietsenstalling tijdelijk verplaatst van de Eltzbacherstraat naar het Stationsplein. Vervolgens wordt in de Eltzbacherstraat een bouwplaats ingericht. Tijdens dit werk is de Eltzbacherstraat afgesloten en is er een omleidingsroute die met gele borden wordt aangegeven. Op het station zelf wordt de trap naast de lift afgesloten. De lift zelf blijft wel in gebruik, evenals de toegang via het stationsgebouw en de hellingbaan aan de noordzijde van het stationsgebouw.

Binnenkort organiseert ProRail een informatieavond om de plannen toe te lichten.