• Eigen Foto

Vogelenzang en Aerdenhout doen mee aan Gluren bij de Buren

BLOEMENDAAL In Haarlem is het evenement al jaren een doorslaand succes en dit jaar doet ook Bloemendaal mee. Het gaat over het grootste festival in 's lands kleinste concertzalen: Gluren bij de Buren. Zondag 10 februari kan er in de hele gemeente Bloemendaal ongegeneerd gegluurd worden. Ook in Vogelenzang en Aerdenhout zijn er optredens. 

Gluren bij de Buren is het huiskamerfestival waarbij het vloerkleed het podium en de bank de tribune is. De huiskamers van Bloemendaal veranderen voor een dag in echte podia, voor intieme optredens van verschillende lokale talenten. In totaal zeventien families hebben hun huizen geopend voor concertjes, toneel, dans en nog veel meer. Kies een wijk, struin de straten af en ontdek livebands, singer-songwriters, dansers, theatermakers of andersoortige podiumdieren. De acts spelen tussen 12:00 en 17:00 uur meerdere optredens van 30 minuten die gratis te bezoeken zijn, al wordt er wel om een kleine vergoeding gevraagd om de onkosten te dekken.

Aan de Vogelzangseweg 286 in Vogelenzang wordt om 12.00, 13.30 en 15.00 uur opgetreden door een vierkoppige easy listening/rock band. De band beschikt over een breed repertoire en speelt nummers die bij iedereen wel in de smaak vallen.

Aan de Oosterduinweg 239 in Aerdenhout wordt om 12.00, 13.30 en 15.00 uur opgetreden door leerlingen van Hans Scheepens. Zij spelen op gitaar een diversiteit aan muziek. 

Een compleet overzicht van alle optredens en de deelnemende 'concertzalen' is te vinden op www.glurenbijdeburen.nl/bloemendaal.