• Burgemeester Elbert Roest te midden van dorpsbewoners op de mozaïekbank

  Ellen Toledo
 • De Mozaïekbank onder een zwart doek en nog niet onthuld

  Ellen Toledo
 • Een gezellig feestje op het winkelplein

  Ellen Toledo
 • Kinderen helpen burgemeester Roest met het onthullen van de bank

  Ellen Toledo
 • De Mozaïekbank is onthuld

  Ellen Toledo

Vogelenzangseweg weer open

VOGELENZANG Het was vrijdag 30 november groot feest in Vogelenzang, toen na negen maanden de Vogelenzangseweg weer opengesteld werd voor verkeer. De Vogelenzangseweg, die dwars door het dorp loopt, is na de werkzaamheden veel veiliger geworden voor voetgangers en fietsers met bredere stoepen, fietsstroken en waarschuwingslichtjes bij de oversteekplaats.

Ellen Toledo

Op veel plekken in het dorp hing de vlag uit. De opening werd gevierd met een optocht en een feestje op het plein bij de Coop. Als eerste mochten kinderen van basisschool De Paradijsvogel de weg in gebruik nemen. Nadat wethouder Henk Wijkhuisen het lintje had doorgeknipt, mochten alle kinderen voor deze ene keer midden op straat steppen, heen en weer rennen en skaten. ,,Maar ik heb wel duidelijk gezegd, echt alleen vandaag en dan nooit meer", verzekerde de wethouder de ouders.

In Vogelenzang werd al maanden onder leiding van kunstenares Annemarie Sybrandy en initiatiefneemster Mandy Hulsbosch hard gewerkt om een mozaïekbank te realiseren bij de ingang van het dorp. Doel van het project was een bijzondere dorpsentree maar vooral saamhorigheid tussen de inwoners van Vogelenzang te creëren. Aan de mozaïekbank werkten behalve een groep vrijwilligers, ook kinderen van De Paradijsvogel mee en zelfs burgemeester Elbert Roest heeft een keer letterlijk zijn steentje bijgedragen. Tijdens het openingsfeest werd de mozaïekbank op het winkelplein gepresenteerd aan de dorpsbewoners.

Burgemeester Roest was uitgenodigd om de bank, die bedekt lag onder een groot zwart doek, te onthullen. Nadat de burgemeester had afgeteld haalde hij samen met een paar kinderen, die spontaan aanboden hem te helpen, het doek van de bank en werd onder luid applaus de schitterende mozaïekbank aan de omstanders getoond. Daarna waren er voor iedereen hapjes, drankjes, pompoensoep en andere lekkernijen, aangeboden door de Coop op het plein. De bank blijft niet op het plein staan, maar verhuist zodra de werkzaamheden aan de definitieve plek van de bank ('De Witte Hond') zijn afgerond naar zijn eigen plek.