• Eigen Foto

Vogelenzangseweg wordt geopend met feestje

VOGELENZANG Na een lange periode met veel bouwverkeer, parkeerproblematiek, overlast op de Leidsevaart, vastgelopen toeristen in het dorp, is het eind nu eindelijk in zicht; de Vogelenzangseweg gaat vrijdag 30 november in de middag weer open voor verkeer.

De opening van de weg wordt vrijdag 30 november gevierd met een optocht en een feestje. De festiviteiten beginnen a;l in de ochtend. Van 9.00 tot 10.45 uur lopen de kinderen van de Paradijsvogel in een vrolijke optocht over de weg. In de middag, van 15.00 tot 18.00 uur is iedereen welkom op het plein voor de Coop voor een hapje en een drankje (bij droog weer).

Op 20 november werd de bovenste asfaltlaag aangebracht op de Vogelenzangseweg. De geplande rood-zwart-rood deklaag kon in verband met het weer niet worden aangebracht. Bij het aanbrengen van rode fietsstroken en een zwarte rijbaan zijn namelijk drie kleine machines en meerdere handelingen nodig. Bij deze kou en wind koelt het asfalt dan te snel af en is het niet meer te verwerken en te verdichten. Dit leidt tot een mindere kwaliteit van de laatste asfaltlaag. Daarom is nu over de gehele wegbreedte zwart asfalt aangebracht. Dit gaat met één machine en veel sneller, waardoor het asfalt warm genoeg blijft om te kunnen verwerken. In maart 2019 wordt de Vogelenzangseweg nog twee dagen afgesloten om de rode fietsstroken alsnog aan te brengen. Voor vragen: 14023.