• Archief

Voorjaarsmarkt bij Huis te Bennebroek

BENNEBROEK Bij Huis te Bennebroek (Binnenweg 6) wordt dinsdag 30 april tussen 11.00 en 15.00 uur een voorjaarsmarkt gehouden.

Huis te Bennebroek was ooit de residentie van de ambachtsheren en –vrouwen van Bennebroek die vanaf 1653 tot 1950 een belangrijke rol gespeeld hebben in de geschiedenis van het dorp. Het voormalige huis is verdwenen, maar bezoekers kunnen wel volop genieten van het park dat nog voor een groot deel in de oorspronkelijke staat verkeert. Huis te Bennebroek werd ruim 60 jaar bewoond door welgestelde ouderen. In 2014 heeft het huis een ingrijpende renovatie ondergaan en is aangepast aan de moderne eisen van deze tijd. Service staat nog steeds hoog in het vaandel, zo is er onder andere een fitnessruimte en huisbioscoop.

Het thema van de voorjaarsmarkt is 'Ontmoeting'. Een aantal winkeliers en hobbyisten uit Bennebroek en omgeving neemt hieraan deel. Er is van alles te zien en te beleven. Kinderen zijn ook welkom; er is limonade en ze kunnen zich laten schminken. De markt is vrij toegankelijk.