• De kinderen vinden de plaatjes ook heel leuk

  Ellen Toledo
 • Burgemeester Nienhuis vertelt het verhaal over Harry de kat.

  Ellen Toledo
 • Burgemeester Nienhuis leest voor uit het boek 'Een huis voor Harry'

  Ellen Toledo
 • Samen met mama een lekker broodje eten

  Ellen Toledo
 • Harry de kat op zoek naar zijn huis

  Ellen Toledo

Voorlezen met ontbijtje in Plein1

HEEMSTEDE De Nationale Voorleesdagen zijn woensdag 23 januari traditiegetrouw weer van start gegaan met het Nationale Voorleesontbijt voor peuters en kleuters. Nog tot en met 2 februari kunnen (groot)ouders samen met hun (klein)kind naar een verhaal luisteren dat wordt voorgelezen. Kinderen zijn nooit te jong om te worden voorgelezen. Voorlezen is belangrijk, het prikkelt de fantasie en vergroot de kennis van taal.

Burgemeester Astrid Nienhuis was aanwezig in de bibliotheek op Plein1, om het verhaal over kat Harry uit het prentenboek 'Een huis voor Harry' van Leo Timmers voor te lezen. Dit boek staat centraal tijdens de Nationale Voorleesdagen en is uitgeroepen tot prentenboek van het jaar 2019. De peuters van kinderdagverblijf Club Bambino en andere peuters die met hun mama of papa waren gekomen, schaarden zich rond de burgemeester die het verhaal voorlas over de dikke kater Harry, die het liefst altijd binnen blijft. Maar als de vlinder Vera tikkertje met hem wil spelen, gaat hij mee naar buiten en raakt hij hopeloos verdwaald. Hij komt allemaal onbekende huizen tegen en raakt in paniek.

De kinderen riepen samen met de burgemeester luidkeels 'Vera', de naam van de vlinder om Harry te helpen zijn huis terug te vinden. Gelukkig komt Harry onderweg andere katten tegen die hem de weg naar Vera wijzen en uiteindelijk vinden ze zijn huis terug. Nadat burgemeester Nienhuis een luid applaus heeft gekregen, wordt het tijd om te ontbijten. Er zijn banaantjes, mandarijntjes, krentenbollen, broodjes, maiswafels en sapjes. En met een muziekje op de achtergrond wordt er heerlijk gesmuld.