• Ellen Toledo
  • Ellen Toledo
  • Ellen Toledo

VVD  Heemstede-Bloemendaal huldigt Clara Wittop Koning

HEEMSTEDE Elk jaar rond Valentijnsdag organiseren de VVD Statenleden uit Noord-Holland een taartenactie waarbij zij lokale helden in het zonnetje zetten. Vrijdag 9 februari werd er samen met Joan Brouwers (VVD Heemstede), een taart overhandigd aan Clara Wittop Koning,  taalcoach-coördinator van Stichting Taalcoaches Zuid-Kennemerland voor het opzetten en organiseren van taalonderricht aan statushouders.

De uitreiking vond plaats in de Luifel bij WIJ Heemstede. Onder de aanwezigen bevonden zich onder andere Pauline Kreuwel (secretaris Stichting Taalcoaches Zuid-Kennemerland), Joris van Hees (taalcoach) en een statushouder uit Syrië, die door Van Hees is begeleid. Statenlid Marco Wiesehahn opende rond 12.30 uur de bijeenkomst. ,,Clara heeft in samenwerking met anderen al bijna 300 taalcoaches enthousiast weten te maken om nieuwkomers in onze regio te helpen met het leren van de Nederlandse taal".  

Nadat Joan Brouwers een boeket bloemen heeft overhandigd, neemt Clara het woord. ,,Ik ben nu 5 jaar bezig, waarvan ik het 3 jaar alleen heb gedaan. Inmiddels heb ik een ploeg om me heen met helpers die heel goed op hun benen staan en daar word ik heel blij van". De taalcoach geeft aan dat er altijd behoefte is aan taalcoaches. Een taalcoach is een vrijwilliger die één keer per week afspreekt met een inburgeraar, meestal een vluchteling, die Nederlands aan het leren is.