• Het glas wordt geheven op de goede samenwerking

    Wijnand Burger

VVV Zandvoort verhuisd naar prominente plek

ZANDVOORT Sinds half januari heeft het VVV-kantoor in Zandvoort onderdak gekregen bij het Zandvoorts Museum op de Swaluëstraat 1. Daarmee krijgt het een mooie centrale plaats in het centrum van Zandvoort. Vrijdag 1 februari is ook de VVV balie in het museum gevestigd.

Wijnand Burger

Bij de balie wordt persoonlijk en deskundig advies gegeven over alles wat er in Zandvoort te beleven valt. Er is natuurlijk volop informatie over de lokale hotels, pensions en andere logiesvoorzieningen. Maar ook kunnen er excursies geboekt worden naar bijvoorbeeld Amsterdam of Marken en Volendam. Ook is er informatie te krijgen over alle musea in heel Nederland. Er zijn fietsroutes, wandelroutes en er is een plattegrond van het dorp. Bezoekers kunnen de VVV-geschenkbon of een leuk souvenir aanschaffen zoals retro-affiches van het dorp, speciale circuitmokken, flessenpost, tulpen in blik, lepeltjes en vingerhoedjes met opdruk van Zandvoort. Ook de meest uiteenlopende vragen over Zandvoort, de regio of de rest van Nederland kunnen beantwoord worden.

,,Natuurlijk is het even wennen", zegt burgemeester Niek Meijer. ,,Vooral voor de vrijwilligers van het museum. Naast hun eigen museumassortiment moeten ze nu ook het VVV assortiment verkopen en informatie geven over allerlei toeristische zaken. Maar op den duur zal het een meerwaarde opleveren. Toeristen kunnen meteen het museum induiken en bezoekers van het museum kunnen gewezen worden op de vele aantrekkelijke zaken die in ons dorp te beleven zijn."

De openingstijden worden verruimd. ,,We gaan nu van dinsdag tot en met zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur open", zegt Lana Lemmens, directeur van de VVV. ,,Voor ons is het natuurlijk ook even wennen. We moeten eerst even kijken wat werkt wel en wat werkt niet. Maar samenwerken is het sleutelwoord en we zijn blij met zo'n enthousiaste groep mensen erbij als ambassadeurs van ons dorp."

Om aan de verhuizing een officieel tintje te geven werden de borden buiten gezet en het glas geheven.