• Archief

Wandelen langs mooiste plekjes van de streek

HAARLEM/HEEMSTEDE Het is al weer bijna 8 jaar geleden dat op 8 mei 2012 de eerste wandel4daagse van Haarlem van start ging. Dit wandelevenement laat jaarlijks deelnemers de prachtige en veelzijdige omgeving van Haarlem beleven. Maar ook binnen de stadswallen biedt de hoofdstad van Noord-Holland veel moois. De Wandel4daagse Haarlem wordt dit jaar gehouden van donderdag 30 mei tot en met zondag 2 juni. Vier dagen achter elkaar voor bijna iedereen. Er is namelijk keuze uit zes afstanden, 10, 15, 20, 25, 30 en 40 kilometer.

Vier dagen lopen door verschillende landschappen. Over de Boulevard tussen Bloemendaal en Zandvoort. Door Spaarnwoude, Spaarndam, Penningsveer. Langs de Spaarne en de Mooie Nel. Op andere dagen door het duin- en bosgebied bij Overveen, Bloemendaal, Santpoort en landgoed Beeckestijn. De laatste dag naar de Molenplas en omgeving met op de terugweg via de Haarlemmerhout met het Provinciehuis, teveel om op te noemen. Niet onbelangrijk is de ligging van de start- en finishlocatie op een steenworp afstand van de het treinstation Bloemendaal. Voor de deelnemers die met de auto komen: bij het Kennemersportcenter kunnen meer dan duizend auto's gratis parkeren.
De organisatoren houden rekening met een deelnemersaantal van tussen de 1000 en 1500 deelnemers en rekenen op vele mensen, die voor het eerst aan een Wandel4daagse willen meedoen. Uit Haarlem, IJmuiden en de nabije omgeving, maar ook uit Amsterdam, Amstelveen, Hoofddorp en andere grote steden in Noord-Holland en de Randstad.

Op de website wandel4daagsehaarlem.nl staat meer informatie en kan men zich inschrijven. Mensen zonder internet kunnen een aanmeldformulier opvragen via 0229-239447. Via dit nummer kunnen mensen die mee willen helpen als vrijwilliger bij het evenement zich ook aanmelden.

.