• De weertuin wordt feestelijk geopend door wethouder Nicole Mulder en Charlotte

    Ellen Toledo
  • Ellen Toledo
  • Ellen Toledo
  • Ellen Toledo
  • Ellen Toledo

Weertuin 't Molentje feestelijk geopend

HEEMSTEDE Afgelopen vrijdag werd de educatieve weertuin op het terrein van kinderboerderij 't Molentje feestelijk geopend door Nicole Mulder, wethouder duurzaamheid. De weertuin bestaat uit een zonnebloem die letterlijk draait op zonne-energie, een fonteinfiets en een informatiekiosk met weetjes over het weer, dieren, wolken en de zon.

In de kiosk konden kinderen vragen over dieren beantwoorden. Dat was heel populair, want bij het juiste antwoord klonk er een geluidje van een boerderijdier. De aanleg van de weertuin is mogelijk gemaakt door acties en donaties van Stichting Vrienden Kinderboerderij Heemstede, vereniging Aikido, lokale ondernemers (Hubo, Coop, Dekamarkt) en de gemeente Heemstede. De erfgenamen van de familie Smit, die de kinderboerderij al langere tijd financieel steunen waren ook aanwezig. Ook zij hebben een financiële bijdrage gegeven aan de weertuin. Charlotte (een telg van de familie Smit) mocht samen met de wethouder de zonnebloem naar de zon draaien waardoor de weertuin officieel werd geopend.

Nicole Mulder: ,,Ik denk dat kinderen geïnspireerd raken als ze hier mee bezig zijn en dat ze erover gaan nadenken, hoe ze zelf energie kunnen maken. Ik hoop dat als we over energiebesparing nadenken, dat het met name gaat over de generatie na ons. Energiebesparing doe je niet alleen voor jezelf maar ook voor anderen en voor de kinderen". Het is de bedoeling dat de weertuin in de komende jaren nog wordt uitgebreid met andere weergerelateerde elementen. Om de opening een extra feestelijk tintje te geven werden er heerlijke hapjes en drankjes uitgedeeld.