• Ellen Toledo
  • De nieuwe inwoners van Heemstede worden hartelijk ontvangen

    Ellen Toledo
  • Burgemeester Nienhuis tijdens haar toespraak

    Ellen Toledo
  • Ellen Toledo

Welkom nieuwe inwoners

Ellen Toledo

HEEMSTEDE Iedereen die afgelopen jaar in Heemstede is komen wonen, was door de gemeente uitgenodigd voor een kennismakingsbijeenkomst in het raadhuis. Zaterdag 8 september werden de nieuwe inwoners in de hal ontvangen door medewerkers van de gemeente, waar ze een tasje 'HeemSteeds groener' gevuld met informatiebrochures kregen.

De ochtend stond in het teken van kennismaken met elkaar, de organisatie, het bestuur en belangrijke thema's binnen de gemeente. In de hal was een informatiemarkt waar een aantal Heemsteedse organisaties, waaronder de brandweer, het CJG, SportSupport, Zorg en Welzijn hun activiteiten presenteerden. Ook was er gelegenheid om de eerste ervaringen in de nieuwe woonplaats te delen met de leden van de gemeenteraad. Burgemeester Astrid Nienhuis gaf een welkomsttoespraak in de Burgerzaal en er werd een korte film over Heemstede vertoond.

Ook de wethouders Sjaak Struijf en Nicole Mulder stelden zich aan de nieuwe inwoners voor. Een rondleiding door het gemeentehuis behoort tot een vast onderdeel van het kennismakingsprogramma en omdat er dit weekend ook de Open Monumentendagen waren, kon er onder begeleiding van een gids van de Historische Vereniging Heemstede-Bennebroek, een fietstocht gemaakt worden langs verschillende monumenten in Heemstede. Ook kon er een groene fietstocht gemaakt worden met de burgemeester en de wethouders langs alle duurzame schatten in Heemstede. Buiten op het plein voor het raadhuis, werd een muzikaal optreden verzorgd door harmonie St. Michael.