• Archief

Wethouder Gerard Kuipers dient ontslag in

ZANDVOORT Wethouder Gerard Kuipers van D66 heeft vrijdag 10 augustus zijn ontslag ingediend bij de gemeenteraad van Zandvoort. Het college heeft grote waardering voor Gerard Kuipers als bestuurder en betreurt dan ook in hoge mate dat hij besloten heeft om zijn wethouderschap niet voort te zetten.


De ontslagbrief volgt op een buitengewone raadsvergadering waar wethouder Kuipers zelf afwezig was vanwege vakantie (lees hierover op pagina 5). Gerard Kuipers is sinds juni 2014 wethouder bij de gemeente Zandvoort en heeft deze rol met verve vervuld. Burgemeester Niek Meijer zegt hierover namens het college: ,,Gerard heeft met gedrevenheid en passie de afgelopen jaren de belangen van Zandvoort behartigd. Hij heeft Zandvoort als toeristische trekpleister verder op de kaart gezet. Wij hadden hem graag voor het college behouden."

Over wie Kuipers opvolgt en zijn portefeuilles overneemt gaat het college zich beraden. Wethouder Kuipers is momenteel op vakantie, maar reageerde vanaf zijn vakantieadres nog: ,,Het vertrouwen van de burger in de politiek dient voorop te staan, niet de wens om door te blijven besturen." Hij prijst de moed van zijn fractie om het genomen besluit.

Overigens was er vorige week in deze kwestie eerder al ophef over een artikel in het Haarlems Dagblad, waarin uitgebreid verslag is gedaan over de Raadsvergadering van woensdag 8 augustus en het ontslag van wethouder Kuipers. Naar aanleiding van dit artikel bood burgemeester Meijer zijn excuses aan via de gemeentelijke website.