Wijkagenten verlaten Heemstede

HEEMSTEDE Het zijn vertrouwde gezichten in het Heemsteedse, de wijkagenten Bob van der Kolk (Heemstede centrum en Oost) en Theo Achten (De Glip, Geleerdenwijk, Rivierenwijk en Stationsbuurt). Per 1 januari verdwijnen zij uit het Heemsteedse straatbeeld. Niet omdat zij dat zo graag willen, maar omdat dat past binnen het beleid van de Politie-eenheid Noord-Holland.

Vooral Bob kent alle in en outs van de gemeente. Hij woont er niet alleen, hij werkt al 42 jaar als agent in het dorp. Hij wil er niet al te veel over vertellen: ,,Het is beleid, hoewel er lang niet in alle gemeenten van depPolitie-eenheid Noord-Holland verschuivingen plaatsvinden. Ik had graag in Heemstede gebleven en ik snap het beleid ook niet helemaal, maar het zou te maken hebben met vastroesten op je werkplek en een frisse blik". Woordvoerster José van Dijk bevestigt de overplaatsing van de twee agenten. Zij benadrukt dat het gaat om een beslissing van de teamleiding en niet van de korpsleiding. ,,Met de uitwisselen van wijkagenten komen er nieuwe gezichten in de wijken die weer andere ervaringen met zich meebrengen. Oudere agenten kunnen in nieuwe werkomgeving hun ervaringen aan collega's overbrengen en jongere agenten kijken weer met een andere blik naar de wijken. Overigens zullen binnen de gemeenten de wijkagenten meer met elkaar de hele gemeente bedienen en niet meer een vaste wijk. Burgers krijgen dus meerdere wijkagenten in hun wijk". In Heemstede blijft dus Robin Hoogervorst. Hoe die herverdeling tot stand kwam kan van Dijk niet vertellen. ,,Dat is een interne aangelegenheid".

De samenstelling van de gemeenteteams per 1 januari 2018: Bloemendaal: Bob van der Kolk, Danny Deckers en Robin Vrieze. Zandvoort: Olaf Mirande, Theo Achten, Danny Slager en Chantal Bunckers. Heemstede: Jack Opdam, Robin Hoogervorst en Diana van Kekeren.