• Eigen Foto

Kaldi Koffie en Thee laat Heemstede kennismaken met oesterzwammen

HEEMSTEDE Peter Houssart van Kaldi Koffie en Thee Heemstede serveert morgen vanaf lunchtijd gedurende de middag een bijzonder product in zijn winkel. Iedere bezoeker wordt namelijk getrakteerd op een kopje oesterzwammensoep, gemaakt door Robert Hannema, onder andere chef van MHC Alliance. De oesterzwammen zijn gekweekt op koffiedik uit Heemstede e.o. door Erik Boele de Zeeuw van De Oesterzwammerij.

Het kopje soep wordt door HeemSteeds Gezwam aangeboden aan iedere geïnteresseerde in het kader van de landelijke Week van de Circulaire Economie, die zaterdag op passende wijze wordt afgesloten bij Kaldi Koffie en Thee. Het serveren van de soep is een kleine actie om lokale, circulair geproduceerde streekproducten onder de aandacht te brengen in Heemstede en wordt belangeloos aangeboden door boegbeeld Peter Houssart.

Naast de aangesloten ondernemers zoals Kaldi Koffie en Thee, De Heerlijkheid, De Oesterzwammerij en MHC Alliance is ook de gemeente aangesloten op dit initiatief, evenals de Hartekamp Groep die momenteel een samenwerking met de Oesterzwammerij uitwerken om cliënten een rol te geven in de dagbesteding. Denk hierbij aan het inzamelen van de koffiedik in Heemstede en kleine taken in de kweek van de oesterzwammen.