• Ellen Toledo

Southern Cross bij tien beste Wijnspijs restaurants

HEEMSTEDE Restaurant Southern Cross is geëindigd op de tiende plek van de Beste Wijnspijs Restaurants van Nederland. In 2019 zetten ruim zevenhonderd restaurants uit het hogere segment hun culinaire beste beentje voor tijdens meer dan honderdtwintig WijnSpijs Wandelingen. De 23.600 deelnemende wandelaars vormden de jury en gaven hun ongezouten mening aan de hand van de enquête. Deze week wordt de Top 10 bekend gemaakt, iedere dag een nieuwe notering, waarbij Southern Cross als eerste op de tiende plaats werd genoemd.

Wie in Heemstede woont is ongetwijfeld bekend met Southern Cross. Het restaurant staat bekend om zijn Australische keuken en hardwerkende eigenaren Natasja en Peter Edwards, die streven om het beste restaurant in de omgeving te worden. Tijdens de vijfde editie van de WijnSpijs Wandeling in Heemstede waren de 243 wandelaars het met elkaar eens. Southern Cross is het beste restaurant van de wandeling. Met de monsterscore die ze neerzetten, steeg Southern Cross boven alle andere restaurants van juni uit. Ze werden daardoor WijnSpijs Restaurant van de Maand. De prijswinnende wijn spijs combinatie was 'Seared Coiffin Bay scallops on an almond and cauliflower créme, curry espuma, roasted tomato berries, pickled zucchini, spiced apple vinaigrette & curry crumble'. Dit alles werd gecombineerd met een blend van Viognier, Marsanne en Chardonnay genaamd The Witches Berry.

Peter Edwards en zijn vrouw Natasja zijn al bijna zeventien jaar de trotse eigenaren van restaurant Southern Cross in Heemstede. Een modern, hedendaags restaurant gebaseerd op de moderne Australische keuken. Op de kaart staan exotische gerechten als kangoeroe en krokodil, maar ook bekendere gerechten als coquilles of Black Angus steak. Op de wijnkaart staan enkel Australische wijnen en dat zijn er een stuk meer dan je in eerste instantie verwacht. En okay. Ook een paar wijnen uit Nieuw Zeeland. In de vorig jaar verbouwde zaak hangt een warme sfeer en de bediening hier is uitermate vriendelijk. Southern Cross bestaat uit meerdere ruimtes om te dineren, een wijnbar en een deel voor 'private dining'. Vergeet vooral in de zomer, de binnentuin niet.

Kijk voor de volledige uitslag van de Beste Wijnspijs Restaurants op wijnspijs.nl.