• Archief

Zandvoort genomineerd voor Nationale Evenementenprijzen

ZANDVOORT Zandvoort is genomineerd voor de Nationale Evenementenprijzen in de categorie 'Evenementenstad van het jaar (gemeenten tot 100.000 inwoners)'. Hiermee kan de kustplaats een vervolg geven aan de citymarketingtrofee die in 2018 werd gewonnen. Donderdag 14 maart wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens het Nationaal Congres Evenementen in Deventer. 

Voor de prestigieuze titel gaat Zandvoort de 'strijd' aan met Almelo, Gouda en Heerlen. In de categorie 'Evenementenstad boven 100.000 inwoners' zijn Nijmegen, Dordrecht en Den Haag genomineerd. In de running voor de titel 'Beste Publieksevenement' zijn Landelijke Intocht Sinterklaas Zaanstad, De Reuzen van Royal de Luxe Leeuwarden, PoW!Wow! Rotterdam, Emoves, Urban Culture Festival Eindhoven en Volvo Ocean Race Finish Den Haag.

Aanleiding voor de nominatie is onder andere het uitgebreide en gevarieerde Zandvoortse evenementenaanbod. Drukbezochte evenementen als de Jumbo Racedagen, Pride at the Beach, het British Festival en de Historische Grand Prix zijn hierbij belangrijke trekkers. Maar nog belangrijker is het gehanteerde evenementenbeleid. Met het vaststellen van de Toeristische Visie in 2017 is een weg ingeslagen die duidelijk zijn vruchten afwerpt. 

Binnenkort beoordeelt de hoofdjury de genomineerde gemeenten en evenementenorganisatoren en bepalen zij wie dit jaar de felbegeerde titels van de Nationale Evenementenprijzen gaan krijgen. Bij de uiteindelijke beoordeling door de jury worden inhoudelijke elementen als visie, aanpak, organisatie, samenwerking met stakeholders en waarde voor de stad meegewogen.