• foto: Edwin Keur, ZANDVOORTfoto.nl

Zandvoort ook in 2018 'roze'

ZANDVOORT Na het overweldigende succes van de eerste editie strijkt Pride Amsterdam ook in 2018 neer in Zandvoort aan Zee met Pride at the Beach. Van maandag 30 juli tot en met woensdag 1 augustus wordt het recht om te zijn wie je bent en te houden van wie je wilt, gevierd met een geweldig programma voor de LHBTI- en heterogemeenschap. En dat alles met uitzicht op zee natuurlijk.

Voor Pride at the Beach wordt aangesloten op het thema van Pride Amsterdam 'Heroes'. Lucien Spee, directeur stichting Amsterdam Gay Pride: ,,Iedereen kent wel iemand die de 'heldenstatus' verdient. Denk aan mensen die het voortouw nemen, ergens voor staan en dit ook openbaar uitdragen. Het gaat om mensen, al dan niet behorend tot de LHBTI-community, die zich op verschillende manieren inzetten voor mensenrechten in het algemeen en/of de LHBTI-community in het bijzonder. De Pride-organisatie bepaalt overigens niet wie deze helden zijn en deze 'heldenstatus' verdienen. Dat laten we over aan de community. Iedereen is vrij om de discussie aan te gaan en iedereen is vrij om zelf een held aan te wijzen".

Zandvoort heeft vorig jaar hard gewerkt om een spetterend programma samen te stellen en hiermee aan te sluiten bij Pride Amsterdam. Het bleek een schot in de roos. Enkele duizenden feestgangers verzamelden zich op het Zandvoortse stationsplein voor een fantastische bonte parade zoals we die van Pride Amsterdam gewend zijn. Ook voor Pride at the Beach 2018 staan de parade en vele andere activiteiten gepland. Vanwege de directe treinverbinding met de hoofdstad, start deze op het Zandvoortse Stationsplein om vervolgens via de boulevard naar het openingsfeest in het centrum van Zandvoort aan Zee te trekken. Dit betekent de start van drie dagen activiteiten en festiviteiten waarbij de LHBTI-gemeenschap, vrijheid en helden centraal staan.

Pride at the Beach wordt georganiseerd door het organisatiecomité Pride at the Beach in samenwerking met Holland Casino, de Gemeente Zandvoort, en Zandvoort Marketing.