• Archief

Zandvoorters kunnen gratis aanhanger lenen voor grofvuil

ZANDVOORT Sinds 1 maart kunnen inwoners uit Zandvoort en Bentveld gratis een aanhanger lenen van Spaarnelanden voor het wegbrengen van grofvuil. Wethouder Joop Berendsen heeft geregeld dat alle inwoners van Zandvoort en Bentveld gebruik kunnen maken van de gratis aanhanger van Spaarnelanden. Er is al één inwoner die gebruik gemaakt heeft van de service.

Joop Berendsen: ,,Het is een extra service aan de bewoners. Voorheen was het alleen mogelijk om grofvuil op te laten halen op afspraak. Dat kan nog steeds. Maar meestal moeten mensen dan een weekje wachten. Met de aanhanger kunnen ze groot huishoudelijk afval gelijk zelf wegbrengen. Hoeven mensen niet tegen hun kapotte oude bank aan te kijken terwijl de nieuwe er al staat. Of kunnen zij zelf de takken na het snoeien afvoeren. Opgeruimd staat netjes."

Inwoners uit Zandvoort en Bentveld kunnen drie uur lang gratis gebruik maken van een aanhanger op vertoon van een identiteitsbewijs en het betalen van een borg van 50 euro. De aanhanger kan online worden geserveerd via spaarnelanden.nl/aanhanger en opgehaald worden bij de Remise, Onno Kamerlinghstraat 20 in Zandvoort. De service is uitsluitend voor particulieren en bedoeld om grofvuil weg te brengen. Grof huishoudelijk afval is afval dat niet in de container past of hiervoor te zwaar is, zoals afgedankte huisraad, tuinmeubelen, snoeiafval of kapotte elektrische apparaten.

Zandvoorters en inwoners uit Bentveld kunnen hun grof huishoudelijk afval naar de volgende locaties brengen:

• Milieuplein Haarlem: Ir. Lelyweg 51, open maandag t/m zaterdag van 8:00-15:30 en elke dinsdag van 8:00-20:00. 

• Milieustraat Bloemendaal: Brouwerskolkweg 2 in Overveen, open maandag t/m vrijdag van 8:00-12:00 en zaterdag van 9:00-12:00

• Milieustraat Heemstede: Cruquiusweg 47, open maandag t/m vrijdag van 8:00-16:30 en zaterdag van 9:00-16:00