• Ellen Toledo

Zestig jaar getrouwd

HEEMSTEDE Het was donderdag 1 februari een onvergetelijke dag voor Herbert Siebbeles en Willemina Hartkamp. Die dag vierden zij in Residence de Burghave met familie, kinderen en kleinkinderen hun 60-jarig huwelijksfeest. Burgemeester Nienhuis kwam het echtpaar feliciteren namens het gemeentebestuur. Het echtpaar werd verrast door de grote belangstelling en de vele bloemen die ze mochten ontvangen.

 

Herbert en Willemina zijn getrouwd op 1 februari 1958 in Amsterdam. Herbert, geboren op 24 augustus 1931 in Amsterdam, is de zoon van een huisarts. Wil, geboren op 18 juli 1932 in Oudega, Friesland, is de dochter van een dominee. Ten tijde van hun bruiloft was Herbert arts in opleiding en Wil verpleegkundige. Hun eerste woning was in A'dam waar in 1959 hun oudste dochter, Caroline werd geboren. Ze verhuisden al snel naar de Watergraafsmeer waar Marianne (1960), Hans (1962) en Jacqueline (1965) volgden. Inmiddels studeerde Herbert af als arts in de chirurgie. 

 

In 1971 verhuisde het gezin naar Heemstede, waar Herbert algemeen chirurg werd in het toenmalige Diaconessenziekenhuis, het huidige Spaarne Ziekenhuis. Wil gaf, naast het opvoeden van vier kinderen, les aan leerling-verpleegkundigen in Amsterdam en verzorgde later de medische administratie van de praktijk van Herbert. Toen de kinderen het huis uit waren verhuisden Wil en Herbert vlak voor zijn pensionering naar Hoofddorp om in 2012 weer terug te keren naar Heemstede, waar zij sindsdien wonen in Residence de Burghave. Ze hebben de hele wereld gezien middels de internationale medische congressen die ze samen bezochten. Herbert is onder andere lid van de Lions Club Heemstede-Bennebroek en van de Probus Club Kennemerland. Wil is lid van een Quilt Club en jarenlang ouderling geweest van de Gereformeerde Kerk aan de Koediefslaan en regelde gastgezinnen in Kennemerland voor het Nederlands Studenten Orkest. Het hele gezin heeft gehockeyd bij MHC Alliance, waar Herbert enige tijd voorzitter van was. Het bruidspaar heeft zeven kleinkinderen in de leeftijd van 15 tot 27 jaar.