• Politie

Zestig jongeren laten scooter testen door politie

OVERVEEN Ongeveer zestig jongeren hebben woensdag 6 maart vrijwillig hun brommer laten testen door de politie op een rollenbank. De politie stond hiermee vanaf 13.00 uur onder het viaduct bij de Julianalaan in Overveen.

Eerder deze week liet politieteam Heemstede, Zandvoort en Bloemendaal weten woensdag 6 maart een bromfietscontrole te houden. In eerste instantie werd een aantal scholen aangedaan en vanaf 13.00 uur stond de politie op een locatie die de dag zelf bekend werd gemaakt. Dat bleek uiteindelijk de Julianalaan. Hier kon iedereen de brom- of snorfiets komen laten testen, zonder dat daar consequenties aan zitten. Ofwel, geen bekeuring en geen WOK-melding.

Het doel van deze controle is de bewustwording en de gevaarzetting van opgevoerde brom/-snorfietsen. Uit controles is gebleken dat opgevoerde brom/-snorfietsen regelmatig bij verkeersongevallen betrokken zijn.

Wel golden bij de controle een aantal spelregels. Zo was de controle op eigen risico, eventuele schade werd dus niet vergoed, en het voertuig mocht niet harder gaan dan 70 km/h. De komende periode wordt er door de politie vaker gecontroleerd met de rollenbank. Wie dan met een ondeugdelijk voertuig wordt aangehouden, kan wel op een boete of WOK-melding rekenen.