• Voor alle winnaars was er een beker en een medaille

    Ellen Toledo
  • Ellen Toledo
  • Tot de uitslagen bekend zijn een dansje doen

    Ellen Toledo

Zwemmen, fietsen, rennen bij HPC Kindertriathlon

HEEMSTEDE Zaterdag 6 juli vond de vierde editie van de HPC Kindertriathlon plaats in en rondom SportPlaza Groenendaal aan de Sportparklaan. Triathlons zijn bij volwassenen erg populair en er worden ook steeds vaker triathlons voor kinderen georganiseerd.

Ook dit jaar mochten kinderen in de leeftijdscategorieën 6 tot en met 8 jaar, 9 tot en met 11 jaar en 12 tot en met 14 jaar meedoen met deze leuke manier om met sport bezig te zijn, waarbij drie sporten gecombineerd worden. Zwemmen in het zwembad van SportPlaza, fietsen op je eigen fiets en hardlopen. Voor kinderen die nog niet precies weten welke sport ze willen doen, is de triathlon een mooie manier om met deze sporten kennis te maken. De weersomstandigheden waren prima. Het was droog en niet zo warm als vorig jaar. "De opkomst is goed, we hebben honderddertig inschrijvingen", aldus Jessica Nash van HPC.

Vrijwilligers, verkeersregelaars en EHBO-ers zorgden ervoor dat het evenement goed en veilig verliep. Het hele fietsparcours was verkeersvrij of verkeersarm en op belangrijke kruispunten en afslagen waren dranghekken neergezet. De kinderen werden aan de finish onder gejuich en applaus van vaders, moeders, opa's en oma's ontvangen. Alle winnaars kregen per leeftijdscategorie een beker en alle kinderen kregen een medaille. Er stonden drankjes en vers fruit klaar en voor alle kinderen was er een ijsje met drie bolletjes. Soms duurde het best lang voordat de uitslagen bekend waren, maar de omroeper wist daar wel raad mee. Hij nodigde de kinderen uit om op muziek van de dj te laten zien wie het beste kon dansen. En de ouders mochten meedoen.