• VALDRIN XHEMAJ

Extra kaarten voor Formule 1 in verkoop

ZANDVOORT Met nog 104 dagen te gaan tot de terugkeer van de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix  naar Zandvoort (1-3 mei 2020), ligt de verbouwing van het circuit op schema. Daarnaast worden momenteel ook belangrijke stappen gezet op het gebied van entertainment, partnerships en promotie. Dit alles om de belofte: The Ultimate Race Festival waar te maken. Dat werd vandaag bekend gemaakt aan vertegenwoordigers van media.

Naast de strijd om de grote prijs van Nederland en het bijbehorende spektakel op de baan, gaan de beste Nederlandse dj's en artiesten in de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix Fanzone een onvergetelijke show opvoeren tijdens het evenement. De eerste namen van artiesten werden vandaag bekend gemaakt: Davina Michelle, Freddy Moreira, Guus Meeuwis, Kriss Kross Amsterdam, Lil Kleine, Lucas & Steve, Nick & Simon en Sam Feldt.

Vandaag is ook een klein aantal restant weekendkaarten in de verkoop gegaan voor zaterdag 2 en zondag 3 mei. Deze kaarten zijn beschikbaar gekomen nadat de tribunes wat nauwkeuriger ingetekend en ingedeeld zijn en omdat een deel van onze operationele buffers vrijgegeven zijn voor de fans. Totaal gaat het slechts om een paar honderd kaarten. Van de zaterdagkaarten is 95 procent verkocht. Het restant van de zaterdagkaarten komt in de verkoop op www.DutchGP.com.

TV-COMMERCIALS De Dutch Grand Prix start vandaag ook met het uitzenden van een tv-commercial op de verschillende Talpa tv-kanalen voor een periode van tien dagen. Met deze commercial wil de organisatie kaartverkoop stimuleren en tegelijkertijd duidelijk maken wat de bezoekers kunnen verwachten van The Ultimate Race Festival.

De werkzaamheden aan het circuit worden uitgevoerd zoals gepland. Op het moment wordt nog gewerkt aan de kombochten, de curbstones worden geplaatst en zeer binnenkort volgt de nieuwe asfalt laag. Deze grote operatie wordt uitgevoerd door eventpartner VolkerWessels. De FIA en KNAF zijn sinds het begin van de verbouwingswerkzaamheden aangelijnd. Begin december heeft de FIA Race Director F1 een bezoek aan het circuit gebracht en begin januari nog een keer. FIA heeft het vertrouwen dat alle werkzaamheden op tijd en conform alle richtlijnen van de FIA worden afgerond. De feitelijke Grade-1 licentie zal worden verstrekt op het moment dat alle werkzaamheden zijn afgerond, mogelijk zal dit pas kort voor de start van de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix  zijn.

GRAND PRIX CAMPING Radio 538 is naamgevend partner van de Official 538 Dutch Grand Prix Village: deze enige officiële camping is meer dan een camping, het is een unieke beleving voor F1 fans. De Official 538 Dutch Grand Prix Village ligt direct naast het circuit waardoor de bezoekers binnen 15 minuten van hun slaapplek naar de speciale Radio 538 tribune kunnen lopen. Naast toegang tot de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix en vier overnachtingen is het arrangement inclusief een exclusieve 'Pitlane Walk' op de donderdag, een vooropgezette slaapaccommodatie (minimaal 2 personen), live voorbeschouwingen, ontbijtsessies met Jan Lammers en nog vele extra's. De arrangementen, inclusief een 4-daags Brons passe-partout, worden verkocht via dutchgp.com. 
 
Jumbo is vanaf het eerste uur trotse sponsor van Max Verstappen. Dat heeft geleid tot vier edities van de Jumbo racedagen met 100 duizenden raceliefhebbers op Circuit Zandvoort.
Nu de koningsklasse van de autosport met Verstappen weer naar Nederland komt, kan Jumbo niet ontbreken. Jumbo omarmt de vrijdag en DGP organiseert samen met Jumbo de Super Friday op 1 mei. Jumbo zou Jumbo niet zijn als er niet een grote publieksactie georganiseerd wordt om deze dag voor een groot publiek bereikbaar te maken. Jumbo maakt in een latere fase de details van deze actie bekend.