• Bert Westendorp

Podium stap te hoog voor Nederlanders tijdens ADAC GT

ZANDVOORT Voor de Nederlandse deelnemers aan de ADAC GT Masters bleek een podiumplek dit weekend te hoog gegrepen. Jeroen Bleekemolen wist samen met zijn Zweedse teamgenoot Jimmy Eriksson tijdens de zaterdagrace als dertiende met de Zakspeed Mercedes AMG GT3 door het zwart/wit geblokt te gaan.

"Het team had voor de kwalificatie gewoon de verkeerde banden gemonteerd, heel stom. Als je redelijk achteraan start dan heb je in dit veld geen schijn van kans", liet een behoorlijk balende Bleekemolen weten.

Zaterdag was het de Lamborghini Huracán van de Duits/Italiaanse combinatie Bortolotti/Engelhart die als eerste de finishlijn passeerde na een uur racegeweld.

Tijdens de race op zondag kwam Bleekemolen niet verder dan een zestiende plek. Indy Dontje, eveneens uitkomend in een Mercedes, parkeerde zaterdag zijn wagen in de banden.

Zondag reikte Dontje niet verder dan een 21e plaats. De derde Nederlander, Kelvin Snoeks, viel zaterdag met zijn Mercedes AMG GT3 uit en moest zondag genoegen nemen met een 23e plaats.

De winst zondag was voor Audi met de Duits/Belgische equipe Feller/Vanthoor.