• Bert Westendorp

De Borst en Van Riet superieur op circuit Zandvoort

ZANDVOORT ,,We gaan winnen", waren zaterdag 6 januari de profetische woorden van de Castricumse autocoureur Pim van Riet. De Castricummer reed samen met Oostknollendammer Dennis de Borst de tweede race voor het Winterkampioenschap 2017-2018.

Van Riet doelde op een overwinning in hun klasse maar dat verliep voor de Noordhollanders verrassend anders. De Nieuwjaarsrace, voor een deel in het donker verreden, werd een algemene overwinning. Het duo met de betrouwbare FEBO Racing SEAT Leon TCR werd na vier uur racen als eerste afgevlagd. Daarbij lieten zij alle topteams, met onder meer Mercedes SLS, Porsche en BMW, achter zich. Mechanische pech en crashes waren verantwoordelijk voor het uitvallen van een aantal teams. ,,Een fantastische prestatie, dit is echt heel bijzonder", liet een opgetogen De Borst weten.

Naast de algemene zege bij de RECO Nieuwjaarsrace, pakten de Noordhollanders met hun FEBO Racing SEAT Leon TCR ook de winst in Divisie II. Op de tweede plaats algemeen, en tevens tweede in de klasse, werden Zumbrink en Van de Munckhof (BMW M4 GTR) geklasseerd. Thijs Heezen en Jos Menten (Porsche 991) finishten als derde overall, goed voor de zege in Divisie I.

In het voorprogramma van de RECO Nieuwjaarsrace kwamen de Maza MaX5 Cup en Peugeot 206 GTi Cup in actie met twee sprintraces. David Koh won de eerste manche bij de Mazda's. In de tweede Mazda-wedstrijd werd Arno Bultman als winnaar afgevlagd. In de Peugeot-races werden de beide wedstrijden gewonnen door Tijn Middeldorp.

De volgende wedstrijd van het Winter Endurance Kampioenschap wordt verreden op zaterdag 3 maart. Dan vindt de Final 4 op Circuit Zandvoort plaats.