• Archief

DTM ruilt Zandvoort in voor Assen

ZANDVOORT Na 18 jaar komt er volgend jaar een einde aan de altijd razend populaire DTM-wedstrijden (Deutsche Tourenwagen-Masters) op het Zandvoortse circuit. De DTM zoekt het vanaf 2019 iets dichter bij huis en heeft gekozen om te gaan racen op het TT circuit van Assen. In 2001 werd de eerste race van de populaire Duitse raceklasse op het Zandvoortse circuit gehouden. Geen enkel circuit buiten Duitsland was zo lang gastheer van de DTM en dat had een reden. Niet alleen waren de bezoekers zeer goed te spreken over het circuit van Zandvoort, ook de coureurs waren immer enthousiast. De overstap naar de baan bij Assen is geen onlogische stap voor de leiding van de DTM. Naast dat de faciliteiten op het Drentse circuit vele malen beter zijn, is de ligging ten opzichte van Duitsland veel beter. 

Volgens Erik Weijers, COO van Circuit Zandvoort heeft DTM de stap niet geheel zelf gezet. ,,De afgelopen periode hebben wij met DTM-organisator ITR onderhandeld over een nieuw contract. Immers wilde DTM graag weer op Zandvoort rijden. De financiële voorwaarden die door ITR werden gesteld lagen echter ver bij onze mogelijkheden vandaan. Uit het feit dat ook Red Bull Ring en Hungaroring niet meer op de kalender staan, maken we op dat men ook daar niet met ITR tot overeenstemming heeft kunnen komen. Uiteraard kijken we met veel plezier terug op 18 jaar DTM op Circuit Zandvoort, met de overwinning van Christijan Albers voor eigen publiek in 2003 als een van de hoogtepunten uit die periode. Vrijwel alle DTM-coureurs beschouwen Zandvoort als hun favoriete circuit. We sluiten een terugkeer van de serie naar Zandvoort in de toekomst dan ook zeker niet uit".

Tot nu toe gebruikte de DTM drie van de slechts twaalf UBO-dagen die Circuit Zandvoort jaarlijks ter beschikking staan. ,,Deze zullen we nu zeker voor een ander mooi internationaal evenement gaan gebruiken."