• Eigen Foto

Extreem kitesurfevent in Zandvoort bij windkracht 8

ZANDVOORT Morgen gaat het stormen in Zandvoort. Minimaal windkracht 8; voor veel mensen een reden om niet naar het strand te gaan en voor veel kitesurfers is dit ook te extreem. Maar voor zestien geselecteerde (internationale) top riders zijn dit de perfecte condities voor Red Bull Megaloop. Al bijna twee jaar wachten ze op de perfecte omstandigheden voor deze extreme kiteboardwedstrijd. En zaterdag 8 juni is het eindelijk zo ver.

De megaloop is één van de moeilijkste tricks in kiteboarden, waarbij je zo'n 15 meter hoog springt, vervolgens jezelf als een soort katapult lanceert en horizontaal een voetbalveld ver vliegt. De kiteboarders strijden in verschillende 'heats' tegen elkaar. Een jury beoordeelt de sprongen op extremiteit en stijl. En de beste riders gaan door.

Het evenement is gratis te bezoeken voor iedereen die de storm wil trotseren. De wedstrijd is bij The Spot in Zandvoort, vanaf ongeveer 8.00 uur. De vorige editie vond in 2017 plaats. Toen won de Zuid-Afrikaan Joshua Emanuel.