• Archief

Formule 1-directeur bezoekt Circuit Zandvoort

ZANDVOORT Formule 1-directeur Charlie Whiting heeft afgelopen vrijdag een bezoek gebracht aan het circuit van Zandvoort. Een woordvoerder van het circuit heeft dit maandag aan Motorsport.com bevestigd. Maar waarom Whiting precies een bezoek aan het circuit heeft gebracht mag niet naar buiten gebracht worden. Het zou echter te maken kunnen hebben met de terugkeer van de Grand Prix naar Zandvoort. 

Zandvoort is al enige tijd bezig met een onderzoek om te bekijken of het haalbaar is een Nederlandse Grand Prix te organiseren. Een haalbaarheidsonderzoek, dat eind vorig jaar werd uitgevoerd, leverde een positieve uitkomst op. Eind juli werd bekend dat de gemeente Zandvoort bereid is geld in het project te steken. Het circuit moet, om in aanmerking te komen voor het organiseren van een Grand Prix, een nieuwe beoordeling krijgen van de internationale autosportfederatie (FIA). Het zou kunnen dat Whiting met die reden op bezoek was in Zandvoort. De verwachte conclusie is in elk geval dat geen hele grote aanpassingen gedaan moeten worden. Zo wordt er al enige tijd gesproken over het aanpassen van de Hugenholtzbocht en een uitloopstrook bij de Arie Luyendijkbocht.

In 1985 was Zandvoort voor het laatst het decor van een Nederlandse Grand Prix. Niki Lauda kwam destijds als eerste over de finish en werd gevolgd door Alain Prost en Ayrton Senna.