• Ellen Toledo

HBC wint Heemstede Cup

HEEMSTEDE Vier lokale voetbalclubs streden zondag 21 januari vanaf 14.00 uur om het kampioenschap van Heemstede. Voor het derde achtereenvolgende jaar speelden de eerste teams van HBC, RCH, VEW en HFC Heemstede tegen elkaar op het HBC Sportpark aan de Cruquiusweg. De Zondag Heren 1 van RCH (4e klasse), HBC (4e klasse), HFC Heemstede (5e klasse) en Zaterdag Heren 1 van VEW (3e klasse) streden in korte wedstrijdjes van 2 x 15 minuten om het kampioenschap van Heemstede. De winnaar wordt bepaald door de stand op de ranglijst na drie wedstrijden.

 

Op een klein regenbuitje na waren de weersomstandigheden prima en was er een ruime opkomst van toeschouwers en supporters van de verschillende teams.  Nadat de wedstrijden gespeeld zijn wordt de winnaar rond 17.00 uur bekend gemaakt in de HBC kantine. Rob Roomeijer, voorzitter SV HBC neemt het woord en spreekt een woord van dank uit aan de organisatie, de twee scheidsrechters en de vrijwilligers achter de bar. Hierna gaat hij over tot bekendmaking van de winnaar van het toernooi. 

Op de vierde plaats is HFC Heemstede geëindigd, met 3 punten en een doelsaldo van min 6, op de derde plaats RCH met 4 punten en een doelsaldo van min 1, op de tweede plaats eindigt VEW met 4 punten en doelsaldo van nul. Als winnaar komt HBC uit de bus met 6 punten en een doelsaldo van plus 7. Nadat het winnende team de wisselbeker in ontvangst heeft genomen, wordt de overwinning gevierd met live muziek en werd het een gezellig feestje in de HBC kantine. 

 

Peter van der Waart, trainer van het winnende team, kijkt met veel plezier terug op deze dag. ,,Met dit toernooi hebben we de winterstop afgesloten en het is een leuke aanloop naar het nieuwe voetbalseizoen. Over twee weken starten we weer met de competitie. Dit was de derde editie van de Heemstede Cup en wij hopen deze traditie voort te zetten. Er waren veel bezoekers en voetbaltechnisch hebben we heel goed gespeeld". Volgend jaar zal het toernooi georganiseerd worden door RCH.