• Archief

Historic Grand Prix op Circuit Zandvoort

ZANDVOORT De zevende editie van de Historic Grand Prix Zandvoort vindt van 31 augustus tot en met 2 september plaats op Circuit Zandvoort. De tienduizenden bezoekers krijgen ook dit jaar weer een mix van internationale topseries voorgeschoteld, inclusief twee spectaculaire nieuwkomers. Wereldwijd dragen vier historische raceklassen met trots het officiële FIA-stempel. De Historic Grand Prix Zandvoort is het enige evenement waar al deze klassen in actie komen.

De Historic Grand Prix Zandvoort is het toneel van de eerste editie van de nieuwe FIA Historic Formula 3 European Cup, voor Formule 3-auto's uit de periode 1971 – 1984. Circuit Zandvoort krijgt deze eer als erkenning voor de lange en rijke Formule 3-geschiedenis. Deze begon bijna 70 jaar geleden met races van de 500 cc Formule 3-klasse, dit jaar weer van de partij tijdens de Historic Grand Prix Zandvoort. Het FIA Formula 3 European Championship komt ook dit jaar weer op Circuit Zandvoort in actie tijdens het inmiddels traditionele Zandvoortse DTM-raceweekend.

De bekende publiekslievelingen verschijnen ook aan de start. Het FIA Masters Historic Formula One Championship, voor Formule 1-auto's uit de periode 1966 – 1985, neemt de toeschouwers mee naar de tijden van de Grand Prix van Nederland. Het FIA Masters Historic Sports Car Championship staat onder meer open voor bulderende 'Le Mans' sportprototypes uit de periode 1962 – 1974. Voor meer informatie en kaartverkoop: historicgrandprix.nl.

Grad prix zv